Kwarkpannenkoeken met mangosaus& vers fruit

07-01-2021

Hii, lieve volgerღ . Leuk dat je weer een kijkje komt nemen om de nodige inspiratie op te doen! Ik hoop dat je even fan bent als mij van dit heerlijke, gezonde recept voor kwarkpannenkoekjes. Deze zijn ideaal als ontbijt of als verantwoorde snack. Doordat de pannenkoeken met kwark bereid zijn, bevatten ze meer eiwitten dan het basisrecept voor pannenkoeken. Het speltmeel zorgt voor de nodige vezels. Benieuwd hoe jij dit gerecht zelf kan maken? Lees dan snel verder.

Ingrediënten

Kwarkpannenkoeken:
  • 130g magere kwark
  • 3 el speltmeel
  • 1 el amandelmeel
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 snuifje zout
  • 1 koffielepel zoetstof
  • 100ml magere melk
  • Zonnebloemolie

Mangosaus:

  • 1 mango
  • Snuifje zoetstof
  • Scheutje magere melk

Afwerking:

  • Frambozen
  • Schijfjes mango
  • Amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Meng de platte kaas samen met het meel, bakpoeder, ei, zout, zoetstof en de melk in een kom en laat het mengsel +/- 5 minuten afgedekt staan.
  2. Snijd ondertussen de mango in blokjes.
  3. Doe de mango in een kookpot en verwarm deze op een laag vuur met een snuifje zoetstof.
  4. Verhit de olie in een pannetje en voeg er beslag aan toe. Bak deze totdat de pannenkoek aan de onderkant goudbruin en aan de bovenkant gestold is. Draai deze om en bak nog enkele minuten.
  5. Herhaal dit tot het beslag verwerkt is.
  6. Mix de mango samen met een scheutje melk in de blender tot een homogeen mengsel.
  7. Werk de pannenkoekjes af met mangosaus, frambozen, schijfjes mango en amandelschaafsel.

Heb je dit recept gemaakt? Zet gerust jouw foto online en vergeet mij zeker niet te taggen op instagram @foodbalance.Chiara 

© 2020 Foodbalance Chiara
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin